+36-30/100-9525 | info@hemphealth.hu | 1085 Budapest, József krt. 59-61.

+36-30/100-9525 | info@hemphealth.hu | 1085 Budapest, József krt. 59-61.

Kender élelmiszerek

Napjainkban egyre többen törekszenek az egészségtudatos életmódra és a megfelelő táplálkozásra. A kenderből készült élelmiszereket "superfood"-ként is szokták emlegetni, utalva ezzel a kender számos pozitív tulajdonságára. 

A kender a természetben fellelhető egyik leggazdagabb omega-3 és omega-6 zsírsav forrás. Az egészséges zsírok fogyasztásának fontosságát rengeteg szakértő hangsúlyozza. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű, omega-3 zsírsavakban gazdag halat, mindenképp érdemes kiegészíteni étrendünknet kenderből készült termékekkel.

A kender tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, ezért kiváló fehérjeforrás. A kenderből készült, rostokban gazdag növényi fehérjeforrás tökéletes étrend-kiegészítő, amit shakektől a süteményekig számtalan formában fogyaszthatunk, a felhasználás módjának csak a fantáziánk szabhat határt.

A kézzel válogatott kenderlevélből készült tea amellett, hogy egészséges, egy kis színt is vihet a teázási szokásainkba. 

Tovább

Kendermag fehérje

A vegán protein segítség lehet a fogyásban és az izomépítésben. hiszen jól felszívódó, tápanyagokban gazdag fehérjeforrás. A kendermagprotein rostot, aminosavakat, omega zsírsavakat és  E-vitamint is gazdagon tartalmaz. Növényi fehérje lévén a kendermagprotein a gluténmentes és vegán étrendekbe is tökéletesen beilleszthető. A kendermagban kb. 1-4 arányban találunk oldható és oldhatatlan rostokat, melyek jótékonyan hatnak az emésztésre és segítségünkre lehetnek a vércukorszint normalizálásában. 

A kender fehérje olyan esszenciális ásványi anyagokban is bővelkedik, mint például a vas, magnézium vagy a kálcium, ezzel is kiemelkedve a hagyományos fehérjeporok közül. 

Kendermagolaj

A kendermagolaj éppen optimális, 75%-25% arányban tartalamaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, melyek fontosak az egészséges immunműködés támogatásához. A kendermagolaj zsírsavtartama kiemelkedő, ráadásul A, B, C és E-vitamint is tartalmaz. A kendermagolaj rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a szív- és érrendszer működésére, de külsőleg alkalmazva bőrünk egészségét is támogathatjuk vele. 

Kendertea

A kender terpénekben és flavonoidokban gazdag leveléből készült tea nem csak egyedi teázási élményt kínál, de kifejezetten egészségesnek is számít. Kellemesen nyugtató hatása tökéletes társsá teszi a kora esti teázásokhoz. 

Tovább