Hántolt kendermag
A kendert nem véletlen szoktál "Superfood"-nak nevezni - a növény teljes értékű fehérjeforrás, 23 különböző aminosavat tartalmaz, melyek között 8 nélkülözhetetlen a szervezet számára. A kendermag kifejezetten gazdag vitaminforrás, a teljesség igénye nélkül megtalálható benne a B1, B2, B3, B6, B9, C, D és az E-vitamin is.
A hántolt kendermag önmagában fogyasztva is kifejezetten finom, de hozzáadhatjuk különböző ételekhez, készíthetünk belőle kendertejet és tofut is, a felhasználási területeknek csak a fantáziánk szabhat határt.
A kendermagnak magas az Omega 3-6-9 tartalma, valamint bőven található benne fitoszteről, klorofill, licithin és rost. A hántolt kendermag gluténmentes, így bármilyen diétába remekül beilleszthető.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia
|
2452 kJ/ 592 kcal
|
Zsír
|
44 g
|
- amelyből telített zsírsavak
|
5 g
|
Szénhidrát
|
12 g
|
- amelyből cukrok
|
1 g
|
Fehérje
|
33 g
|
Só
|
0 g
|