+36-30/100-9525 | info@hemphealth.hu | 1085 Budapest, József krt. 59-61.

+36-30/100-9525 | info@hemphealth.hu | 1085 Budapest, József krt. 59-61.

Fehérjék

Kínálatunkban a Nutriversum protein készítményei mellett elérhető többféle ízesített és natúr kenderfehérje is, így a vegán fehérjeporok kedvelői is biztosan megtalálják a számukra ideális terméket. 

A Hemp Health webáruházban látható fehérjeporok mindegyike folyamatosan készleten van budapesti raktárunkban, ahonnan országszerte 2 munkanapon belül kiszállítjuk a rendeléseket, 15.000 Ft rendelési összeg felett ingyenesen!

Tovább

Miért fontos a fehérje?

Elsőre biztosan mindenkinek az izomépítés jut eszébe, de a testépítők és sportolók mellett minden más embernek is szüksége van a megfelelő mennyiségű proteinre. A fehérje részt vesz a sejtszinten lejátszódó folyamatokban, így elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Az izomnövekedés mellett az immunrendszer működésére, a hormonképzésre és a vér pH értékére is hatással van a protein. 

Mennyi fehérjét kell fogyasztani naponta?

Szakértők szerint a céljainktól és a fizikai aktivitástól függően testsúlykilogrammonként 1,1-2,5 fehérjét szükséges elfogyasztanunk naponta. Természetesen legjobb, ha ezt a mennyiségű proteint rendes ételekből visszük be, de ez -főleg a magasabb értékeknél- sokaknak nem sikerül. Ilyenkor jön a képbe a fehérjepor vásárlás, ami nagyban megkönnyíti a szükséges mennyiség bevitelét. 

Tejsavó (whey protein), növényi vagy kazein fehérje?

A tejsavó fehérjét legjobb közvetlenül edzés után, illetve étkezések kiegészítéseként (leginkább reggel) érdemes fogyasztani.

A kazein fehérje sokkal lassabban szívódik fel, így ezt a típust legjobb az esti órákban, nem sokkal elalvás előtt elfogyasztani. 

A vegán fehérjeporok bármilyen étrendbe könnyen illeszthetőek, a kendermagból készült protein ráadásul az esszenciális aminosavak mellett vitaminokat is gazdagon tartalmaz. 

Tovább